Vrouwenzorg 

Ingrids’ werk richt zich met name op het verbinden en inspireren van vrouwen. Wat betekent het om vrouw te zijn in dit leven en in deze wereld die vooralsnog gedomineerd wordt door patriarchale systemen. De basis van haar inzicht ligt in de tantra filosofie waar Kundalini Yoga een onderdeel van is: We zijn allemaal onderdeel van de mannelijke en vrouwelijk polariteit en de uitdaging is om balans te vinden tussen deze twee:

– De mannelijke polariteit staat voor actief, externe focus, helder, resultaat gericht en stabiel als de zon .

De vrouwelijke polariteit staat voor rust, ontspanning, innerlijke focus en fluctuerend als de maan.

Het is evident dat de mannelijke deel van ons leven domineert. We leven actieve, resultaat gericht leven met weinig tijd voor rust en reflectie. Er zijn bijvoorbeeld maar weinig vrouwen die de tijd nemen om door de eerste dagen van je menstruatie te komen.

Deze disbalans is heel langzaam aan het veranderen. Daarvoor zien we genoeg voorbeelden in de actualiteit. Echter De de disbalans die nu nog domineert is een directe reflectie van de disbalans in onszelf. Zolang wij vrouwen niet in staat zijn om de kracht van kwetsbaarheid te tonen, onze intuïtie te laten spreken, rust en ruimte te nemen voor ons welzijn, blijven grote veranderingen uit. 


I realize that my self healing is my contribution to this world. 

– Gururattan Kaur 

Photo: Red Tent European Yoga Festival 2023

Projecten

Reis met de Griekse Godinnen