Kraam doula

Geboren worden en bevallen zijn twee van de meest ingrijpende gebeurtenissen in ons leven. Het duurt zeker zes weken om lichamelijk van de bevalling te herstellen, bij een keizersnee nog langer. De moeder en het hele gezin hebben minstens zoveel tijd nodig om te wennen aan een nieuwe rol en de veranderingen in het gezin.

Een gezonde hechting is de basis van het geestelijke en fysieke welzijn voor kind, moeder en gezin. In veel culturen wordt deze eerste 6 weken als een cruciale overgangsfase gezien, waarbij bezoek wordt geweerd en er toegewijde hulp is voor de verzorging van de moeder.

Zou het niet geweldig zijn als elke moeder tijdens de eerste zes weken verzorgt zou worden? Alle taken in het huishouden, de zorg voor andere kinderen, goede voeding en een luisterend oor zou in handen moeten zijn van opgeleide vriendinnen, familieleden of professionele helper.

Het werk van Ingrid Bal richt zich op de zorg rondom moeder, vader en gezin in die eerste cruciale weken. In de volgende gebieden biedt ze zich aan:

  • Advies voor moeders en vaders om zich goed voor te bereiden op hun postnatale rust tijd.

  • Training van postnatale hulp/ doula’s om de juiste (praktische) hulp te bieden.

  • Postnatale zorg voor moeders, partner en andere kinderen om de zorgtaak van het gezin een tijdje te ondersteunen.

 

Projecten

Reis met de Griekse Godinnen