Kruiden studie 

Mijn opvoeding op een woonboerderij in het Brabantse platteland, gaf me de waardering voor het leven met de natuur. Als hij thuis kwam van zijn werk, ging mijn vader eerst een rondje in zijn geliefde tuin maken. En de vrije uren in de weekenden en vakantie waren voor het vele werk. Mijn moeder kent alle botanische namen uit haar hoofd en wordt intens gelukkig van haar bloementuin.

Maar wat ik vooral leerde, was dat het proces van zaad tot oogst en consumptie een heel langdurig proces is met veel geduld, kennis en vaardigheden en voorharding. Tijdens mijn opleiding tot kraam doula, kwam ik in contact met de vaginale stoom behandeling. Ik begon me te verdiepen in welke lokale kruiden zouden werken voor de heling van de baarmoeder na de bevalling. En zo starte mijn liefde voor kruiden. En mijn eigen tuin veranderde in een kruidentuin. Ik maak voor eigen gebruik cremes en tincture en hebt ook een fijn mengels voor een vaginaal stoombad of sitzbath. 

In de lente van mijn studie, heb ik een aantal kruiden leren kennen die ik met jullie wil delen. Klik voor meer informatie>>

St Janskruid; de Lichtdrager 

– Brandnetel: de Begrenzer

– Hartgespan: het Overgangskruid

 

Projecten

Reis met de Griekse Godinnen