POSTNATAL SUPPORT TRAINING

              – Nieuwe vorm –

           Januari – Februari – Maart 2024

Geboren worden en bevallen zijn twee bepalende momenten in ons leven. Deze training geeft je de kennis en vaardigheden om deze overgang voor het jonge gezin zo liefdevol en rustig mogelijk te laten verlopen. Een stressvrije, harmonieuze eerste 4 tot 6 weken vormen het fundament voor veilige hechting en stabiel gezinsleven.

Dit jaar hebben we de Postnatal Support training in een nieuwe vorm gegoten. De training wordt nu in drie weekenden gegeven. Naast veel kennis en ervaring van onze trainers, hebben de deelnemers veel tijd om een aantal belangrijke technieken te oefenen zoals o.a. koken, massage, sluiting, binding en luistervaardigheden. Deze in-person opleiding is voor iedere doula, verloskundige, kraamverzorger of geïnteresseerde die zich wil verrijken met kennis en vaardigheden om de jonge moeder en haar gezin (nog beter) te kunnen ondersteunen.

Om een kraam doula certificaat te ontvangen, zul je alle drie de modules moeten volgen en tevens een stage doen van 40 uur zorg in een kraamgezin in de periode van de eerste 6 weken kraamtijd. We vragen jou een stageverslag te schrijven en ontvangen ook feedback van het kraamgezin om je stage te kunnen beoordelen.

Mocht je geen interesse hebben in een kraamdoula certificaat, dan kun je de modules ook apart volgen.

Data

13-14 januari 2024 – Trainer Charan Kamal Ingrid Bal 

Module 1: Postpartum (r)evolutie 

– Introductie

– Sociale en politieke context 

– 40 dagen rust 

– Postpartum anatomie van moeder en kind 

– Niet medische behandelingen

10-11 februari 2024 – Trainer Siri Amrit Khalsa

Module 2: Voedende zorg

– Transitie van het gezin 

– Basis van postpartum energetica

– Principles van kraamvoeding 

– Kracht van aanraking 

– Massage technieken 

1-3 maart 2024 – Trainer Amrit Dev Kaur (drie dagen)

Module 3: Postpartum Rituelen en technieken

– Elementen van een ritueel 

– Stomen, Sluiten

– Luister technieken 

– Vaardigheden van een doula 

– Postpartum netwerk in beweging

Kosten en inschrijving 

Klik hier voor de uitgebreide flyer 

 

Volledige training voor 1 november €1.400

(met eigen tent €1.250) 

Volledige training na 1 november €1.500

(met eigen tent €1.300) 

– Jaar lidmaatschap Postnatal Support Network

– Trainings handleiding plus instructie videos

– Certificaat Postpartum Doula (na 40 uur stage plus verslag)

– Overnachtingen

– Maaltijden 

– Nazorg 

Losse module 1 of 2 €525

Na 1 november €575

(met eigen tent €450, dagbezoek €400) 

Losse module 3 €630

Na 1 november €675

(met eigen tent €575, dagbezoek €520)

– Trainings handleiding plus instructie videos 

– Bewijs van deelname

– Overnachting

– Maaltijden

– Nazorg

Van links naar rechts: Amrit Dev Kaur, Charan Kamal Ingrid Bal en Siri Amrit Khalsa

 

Over Charan Kamal Ingrid Bal  

Ingrid Bal is kundalini yogadocent, postnatale doula en een van de initiatiefnemers van de stichting  Postnatal Support Network. Ze geeft training op het gebied van postnatale zorg en geeft yogales in haar woonplaats Geldrop, Nederland. Ze is autodidact in het vak communicatie en heeft haar kennis en ervaring opgedaan als gastvrouw in de horeca en als communicatie manager in het bedrijfsleven. Ze is getrouwd, heeft twee zonen en is een gepassioneerd tuinder. Ze heeft veel kennis over voeding en kruiden en hoe die na de geboorte moeder en kind kunnen ondersteunen.

Over Siri Amrit Khalsa 

Mijn naam is Siri Amrit Khalsa, geboorte en postpartum douia, kraamverzorgster en trainer. Ik heb een levenslange passie om nieuwe ouders, te ondersteunen in hun reis naar het ouderschap. Ik ben moeder van drie prachtige kinderen die mijn inspiratie en uitdagingen zijn. De wens om anderen te willen ondersteunen in hun ouderschap reis is geboren toen mijn eerste zoon ter wereld kwam in 2006. In 2009 begon ik als geboorte doula te werken. Sindsdien heb ik ook de eer om als postpartum doula en in 2020 tevens als kraamverzorgende, veel gezinnen te mogen ondersteunen bij hun prille start. Mijn wens is dat er meer warme, verzorgende, liefdevolle ondersteuning is voor deze grootse en bijzondere transitie in een mensenleven. Door kraam leerlingen te begeleiden en met de trainingen van oa. De Yoga-doula school en Postnatal Support Network hoop ik hieraan bij te dragen!

Over Amrit Dev Kaur 

Amrit is sinds zij als tienjarige bij de natuurlijke geboorte van haar jongste zusje aanwezig was, diep gefascineerd door de transformerende ervaringen van zwangerschap, geboorte en postpartum tijd. Zij werkte later als kundalini zwangerschapsyoga docent en geboorte- en postpartumdoula. Om ouders en kinderen in Leiden samen te brengen opende zij een dagcafé, yogastudio en duurzame kinderwinkel voor ouders en kinderen. Momenteel zet zij zich als trainer in voor het opleiden van nieuwe postpartum doula’s en yogadocenten. Amrit is moeder van een dochter van negen en een zoon van zes jaar. Zij is gepromoveerd historicus in de koloniale geschiedenis van kinderen en jeugd en werkte aan de Universiteit Leiden.

Lokatie

 

Landgoed Bleijendijk is een historisch, particulier natuur- en stiltegebied van circa 120 hectare met bos, lanen, waterpartijen en houtwallen in Vught, Noord-Brabant waar de frisse Essche stroom doorheen meandert, dat op holistische wijze wordt beheerd. We hebben acht bedden in gedeelde slaapkamers beschikbaar in de Hoeve van het landgoed en een ruime tuin voor zelf meegebrachte tentjes. Een fijne kok maakt voor ons versbereide (postpartum) gerechten, zowel tijdens de training als het ontbijt en diner.  

Adres van de locatie is: 

Landgoed Bleijendijk

Charlotte-Elisabeth hoeve

Bleijendijk 1
5261 NL Vught

www.bleijendijk.nl

Projecten

Reis met de Griekse Godinnen