POSTNATAL SUPPORT TRAINING

(Aanpassing 13 november 2023)

11-14 januari 2024

Geboren worden en bevallen zijn twee bepalende momenten in ons leven. Deze training geeft je de kennis en vaardigheden om deze overgang voor het jonge gezin zo liefdevol en rustig mogelijk te laten verlopen. Een stressvrije, harmonieuze eerste 4 tot 6 weken vormen het fundament voor veilige hechting en stabiel gezinsleven.

Nadat we geprobeerd hebben om de training in een nieuwe vorm aan te bieden, hebben we toch besloten het oude en vertrouwde format te hanteren voor deze training. Naast het delen van kennis en ervaring van de trainers, hebben de deelnemers veel tijd om een aantal belangrijke technieken te oefenen zoals o.a. koken, massage, sluiting, binding en luistervaardigheden. Deze opleiding is voor iedere doula, verloskundige, kraamverzorger of geïnteresseerde die zich wil verrijken met kennis en vaardigheden om de jonge moeder en haar gezin (nog beter) te kunnen ondersteunen.

Om een kraam doula certificaat te ontvangen, zul je alle dagen moeten volgen en tevens een stage doen van 40 uur zorg in een kraamgezin in de periode van de eerste 6 weken kraamtijd. We vragen jou een stageverslag te schrijven en ontvangen ook feedback van het kraamgezin om je stage te kunnen beoordelen.

Programma 

11-14 januari 2024 

Donderdag 11 januari: Introductie en kennismaking

12:00 tot 21:00 

– Lunch en kennismaking

– Persoonlijke motivatie

– Sociale context  

– Postpartum (r)evolutie

– It takes a Village

– Oefening massage 

 

Vrijdag 12 januari: Postpartum realiteit

Hele dag 

– Postpartum anatomie 

– Emotionele balans 

– Veranderende rollen  

– Kracht van kwetsbaarheid

– Vaardigheden doula 

– Oefeningen massage

Zaterdag 13 januari: Voedende zorg

– Transitie van het gezin 

– Basis van postpartum energetica

– Principles van kraamvoeding 

– Luister technieken 

– Kracht van aanraking 

– Oefeningen buik bindingstechnieken.

 

Zondag 14 januari: Postpartum Rituelen en technieken

– Elementen van een ritueel 

– Stomen, Sluiten

– Rebozo Sluitingsritueel

– Afsluiting en vervolg

 

Kosten en inschrijving 

 

Volledige training voor 16 november €1.000

Volledige training na 16 november €1.100 

– Jaar lidmaatschap Postnatal Support Network

– Trainings handleiding plus instructie videos

– Certificaat Postpartum Doula (na 40 uur stage plus verslag)

– Overnachtingen

– Maaltijden 

– Nazorg 

Van links naar rechts: Amrit Dev Kaur, Charan Kamal Ingrid Bal en Siri Amrit Khalsa

 

Over Charan Kamal Ingrid Bal  

Ingrid Bal is kundalini yogadocent, postnatale doula en een van de initiatiefnemers van de stichting  Postnatal Support Network. Ze geeft training op het gebied van postnatale zorg en geeft yogales in haar woonplaats Geldrop, Nederland. Ze is autodidact in het vak communicatie en heeft haar kennis en ervaring opgedaan als gastvrouw in de horeca en als communicatie manager in het bedrijfsleven. Ze is getrouwd, heeft twee zonen en is een gepassioneerd tuinder. Ze heeft veel kennis over voeding en kruiden en hoe die na de geboorte moeder en kind kunnen ondersteunen.

Over Siri Amrit Khalsa 

Mijn naam is Siri Amrit Khalsa, geboorte en postpartum douia, kraamverzorgster en trainer. Ik heb een levenslange passie om nieuwe ouders, te ondersteunen in hun reis naar het ouderschap. Ik ben moeder van drie prachtige kinderen die mijn inspiratie en uitdagingen zijn. De wens om anderen te willen ondersteunen in hun ouderschap reis is geboren toen mijn eerste zoon ter wereld kwam in 2006. In 2009 begon ik als geboorte doula te werken. Sindsdien heb ik ook de eer om als postpartum doula en in 2020 tevens als kraamverzorgende, veel gezinnen te mogen ondersteunen bij hun prille start. Mijn wens is dat er meer warme, verzorgende, liefdevolle ondersteuning is voor deze grootse en bijzondere transitie in een mensenleven. Door kraam leerlingen te begeleiden en met de trainingen van oa. De Yoga-doula school en Postnatal Support Network hoop ik hieraan bij te dragen!

Over Amrit Dev Kaur 

Amrit is sinds zij als tienjarige bij de natuurlijke geboorte van haar jongste zusje aanwezig was, diep gefascineerd door de transformerende ervaringen van zwangerschap, geboorte en postpartum tijd. Zij werkte later als kundalini zwangerschapsyoga docent en geboorte- en postpartumdoula. Om ouders en kinderen in Leiden samen te brengen opende zij een dagcafé, yogastudio en duurzame kinderwinkel voor ouders en kinderen. Momenteel zet zij zich als trainer in voor het opleiden van nieuwe postpartum doula’s en yogadocenten. Amrit is moeder van een dochter van negen en een zoon van zes jaar. Zij is gepromoveerd historicus in de koloniale geschiedenis van kinderen en jeugd en werkte aan de Universiteit Leiden.

Lokatie

 

Afhankelijk van de grootte van de groep, huren we een huis met een grote keuken en genoeg slaapplek voor iedereen. Je zult slapen in twee persoonskamers met losse bedden. Er wordt voor je gekookt, er is een middag dat we samen een postpartum gerecht maken. het huis zal in zuid Nederland zijn, in de regio rondom Den Bosch.   

Projecten

Reis met de Griekse Godinnen