Hera

Week 1: Hera

I sing of Hera, on her golden throne:

Immortal queen, daughter of Rhea Eminent indeed:
She was the sister and the wife

Of the Great Zeus, the thunderer Glorious is she, honored on Olympus, Revered of all the Gods,
The equal of Zeus, wielder of lightning

– The Homeric Hymn to Hera –

Introductie video over Hera, de Koningin Moeder

Ontmoet Hera

Hera is het hoofd van de matriarch. Als 7de en laatste vrouw van Zeus, zag ze zichzelf als het hoofd van het gezin en gelijke partner in de macht als ‘baas’ van de goden en godinnen wereld. Ze identificeert zich volledig met het huwelijk en wordt daarom gezien als de beschermer van de “hoogste vorm van yoga”, het instituut Huwelijk. In de epos van Homerus is haar turbulente huwelijk met Zeus echter niet zonder strijd en is het niet-erkennen van haar vrouwelijke kracht en macht een diepe wond in Hera’s persoonlijkheid.

Yogales week 1: Sahibi Kriya

Muziek inspiratie

Ik maakte ene playlist in Spotify geïnspireerd op Hera 

Kruidenkennis

Er is niet veel voor nodig om Artemisia Vulgaris te kronen tot DE Koningin van de vrouwelijke kruidengeneeskunde. Zij groeit in grote hoeveelheden en is wijd verspreid in Europa, Amerika, Noord-Afrika, Azië en Alaska. Haar kruidenwerking is enorm en onderzoekt de vrouwelijke gezondheid en welzijn vanuit fysiek, emotioneel en spiritueel oogpunt. 

Verdiepingsopdracht
Denk na over de Hera in je leven. Wie is zij en wat draag je van haar in je. Welke relatie heb je met haar en hoe ervaar je deze relatie. Zie je uitdagingen of ook kwaliteiten van deze relatie. Koop de komende weken een schrift of notitieboekje en schrijf op wie voor jou de Hera vertegenwoordigt en hoe je deze relatie ervaart.

Hera

Projecten

Reis met de Griekse Godinnen