Elke geweldloze beweging die 3,5% van een bevolking mobiliseert, bereikt een kantelpunt waarna verandering praktisch gegarandeerd is.*

3,5% van de bevolking. De ‘critical mass’ die verandering kan bewegen. Best een hoopvol percentage…. Ik geloof niet in de strijdbijl of het gevecht. Ik geloof in de positie achter een gemeenschappelijk streven. Of zoals mijn yogaleraar dat zo mooi zegt ” Stap uit de twijfel en hoor de roep vanuit de diepte van het spirituele hart. Bekrachtigd door een gezond instinct, ondersteund door toegepaste intelligentie en het vertrouwen van de geïnformeerde intuïtie.Het zal een roep zijn van bewondering en dankbaarheid”. 
De tijd is NU, maar voor wat precies? Wat wil ik, wat wil jij geboorte geven in het nieuwe jaar? Diepe stilte zoeken om de stem van mijn ziel te horen spreken of de grens die ik voel uitschreeuwen. 
Terug naar normaal of meegaan aan de radicale verandering
De spanning zoeken of de ontspanning uitnodigen
Ik koester de wens dat een ieder dit komende jaar 2022 de moed heeft om uit de twijfel te stappen. Dat solidariteit met jouw waarden en die van een ander de meest prachtige paradox mag zijn. Een jaar dansend in de lemniscaat van tegenstellingen. 
 
Deze tekst is geïnspireerd op de 12 dagen vuur tijdens de jaarwisseling 2021/22 met fijne mensen en de meditatie op de nummers door mijn leraar Shiv Charan Singh. 
* https://www.bbc.com/future/article/20190513-it-only-takes-35-of-people-to-change-the-world