Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Aquarian Sadhana

February 4 @ 6:00 am - 8:30 am

In de winter organiseert Kundalini Yoga Eindhoven elke zondag van de maand een Aquarian Sadhana. Deze prachtige ervaring van yoga, meditatie en mantras is een kans om je onderbewuste op te ruimen.

Op 5 november, 3 december, 7 januari, 4 februari, 3 maart en 7 april komen we met een groep yogi’s bij elkaar om 6.00 ‘ochtends op de zolder van het Gezondheidscentrum op de Jan Smitzlaan 7 in Eindhoven. We hebben yogamatjes en kussens, water en eventueel schapenvacht mag je zelf meenemen. We vragen een donatie voor de zaalhuur.

5.45 uur   Deur open (bel ‘zolder’)

6.00 uur Japji

(6.30 uur Voordeur op slot )

6.30 uur Kriya

7.30 uur Mantra’s

8.30 uur Afsluiting/ Hukam

Meer over Sadhana:

Sadhana komt uit het Sanskriet en betekent een dagelijkse spirituele oefening. Sadhana is een zelfdiscipline die het beste in de vroege uren van de dag wordt beoefend. Tijdens de Amrit Vela/ Hemelse Uren (twee uur voordat de zon op- gaat), als de zon 60 graden hoek met de aarde heeft, krijgt de energie die je aan jouw zelfdiscipline geeft, het maximale resultaat. De wereld is stil, er is minder luchtvervuiling en het is makkelijker om je te concentreren op je oefeningen en meditatie. Wereldwijd herkennen mensen de kracht van de spirituele beoefening in de vroege ochtend en gebruiken deze tijd voor het contact maken met het hogere bewustzijn en reiniging van lichaam en geest. Sadhana beoefen je thuis of in een groep, wat het groepsbewustzijn versterkt en je elkaar helpt.

‘Sadhana is Self Victory’

Je sadhana begint de avond ervoor door je bewust te maken van een vroege start. Eet vroeg in de avond, leg je spullen klaar en ga op tijd naar bed. Start je dag met wat strek oefeningen in bed (stretch pose), een korte (koude) douche en kleed jezelf met comfortabele kleding van natuurlijke materialen en lichte kleuren.

We beginnen de sadhana met het opzeggen van de Japji Sahib; een heilige tekst uit de Sikh traditie, het reciteren van de tekst of er naar luisteren breidt je bewustzijn uit. Vervolgens doen we een yoga set. Ons lichaam heeft yoga nodig om kracht op te bouwen, uithoudingsvermogen om onze vitaliteit te behouden, goed te functioneren en gezond te zijn. We sluiten de sadhana af met het zingen van mantra’s of lange meditatie. Daarna drinken we een kopje yogi thee.

“Sadhana we never do to please others, we do it to clear our conscious”.

Details

Date:
February 4
Time:
6:00 am - 8:30 am

Organizer

Ingrid Bal
Phone
+31 6 23014283
Email
info@ingridbal.com

Venue

Gezondheidscentrum Plus
Jan Smitzlaan 7
Eindhoven, Netherlands
+ Google Map