Kundalini Yoga

Kundalini Yoga is een oorspronkelijke en volledige vorm van yoga. Het combineert houdingen (asana’s) met ademhalingstechnieken (pranayam), handhoudingen (mudra’s), spiersamentrekkingen (bhanda’s) en klank- vibraties (mantra’s).

Kundalini yoga wordt ook wel de yoga van het bewustzijn genoemd. Naast de lichamelijke effecten van het rekken van de spieren, het versneld afvoeren van gifstoffen en diepe ontspanning, geeft deze yoga veel inzicht in emotionele blokkades en angsten.

Kundalini Yoga ontwikkelt een sterke bewuste geest om in dienst te staan van de juiste keuzes, doelgerichte communicatie en handelen naar je werkelijke bestemming.

De kundalini yogales wordt gegeven om deze tijd van verandering goed te kunnen doorstaan. Er zijn andere vormen van yoga die met de kundalini energie werken. Echter deze vorm met het keurmerk van het Kundalini Yoga Research Institute (KRI), geeft de deelnemer een veilige structuur vanuit een duizend jaar oude traditie. Daarnaast moet de leraar zich houden aan duidelijke voorwaarden en ethiek.

The Five Sutras of the Aquarian Age

– Recognize that the other person is you.
– There is a way through every block.
– When the time is on you, start, and the pressure will be off.
– Understand through compassion or you will misunderstand the times.
– Vibrate the cosmos, and the cosmos shall clear the path.

De kundalini yoga les is opgebouwd uit de volgende vaste onderdelen:
. Intunen – Iedere les begint met het zingen van twee mantra’s die je openstellen voor de kundalini ervaring. De mantra’s bieden begeleiding, bescherming en geven toegang tot een verbinding met jezelf en je hogere bewustzijn.
. Opwarming en yogaset – De oefeningen (kriya’s) zijn in een vastgestelde volgorde met een specifiek doel. Het doel van een kriya kan uitleenlopen van het behandelen van specifieke chakra’s, zenuwstel, emotionele en lichamelijke blokkades, hormoon-huishouding etc.
. Ontspanning – We leren technieken om te kunnen ontspannen. Meestal wordt er muziek gebruikt met mantra’s uit de Kundalini yoga traditie.
. Meditatie – Door te mediteren ontwikkel je een sterk intuïtieve geest. Het kalmeert je gedachten en brengt je naar een neutrale staat van zijn.
. Afsluiting – We eindigen de les met het zingen van een positieve affirmatie en de mantra Sat Nam (3x).

Projecten

Reis met de Griekse Godinnen